Nieuws

Actueel nieuws

NIEUWS MEI 2022

In onze Nieuwsbrief van December 2021 werd reeds vermeld dat de gehele vebouwing van de Male Ward in principe was afgerond op wat schilderwerkzaamheden na. In februari 2022 kwam het FINAL REPORT (klik hier voor de bijlage) over de verbouwing binnen en zoals te zien is op de bijgeleverde foto’s ziet het er allemaal prachtig uit. De aannemer heeft goed werk geleverd en dat binnen een korte tijd en binnen het budget.

De samenwerking met de MSG groep was, tijdens de gehele bouwwerkzaanheden, in één woord uitstekend. In de planning stond nog steeds dat beide besturen bijeen zouden komen om de officiele overdracht van de Friends of Minga gelden te bezegelen, echter door de Corona maatregelen werd dit steeds uitgesteld.

Op 19 april 2022 is het dan uiteindelijk gelukt om deze procedure af te ronden tijdens een samenzijn te Zeist. Het ondergetekende document is hier te vinden.  Hiermee is daadwerkelijk afstand gedaan van al onze gelden, met uitzondering van wat reserve gelden om de opheffing van de Friends, later in het jaar, zonder problemen af te ronden.

Hopelijk in september wordt een laatste bijeenkomst georganiseerd met de nog actieve leden ter afscheid en om gezamenlijk het glas te heffen.

EXTRA NIEUWS JANUARI 2022

 Onverwacht en plotseling is ons oud bestuurslid & oud tropenarts
JAN VOSTERS
op 10 januari 2022 overleden.

Jan hield van het strand en ongeveer 2-3 per week nam hij een duik in de frisse zee. Op 10 janauri is hem dat helaas fataal geworden door een acuut aneurysma. Hij was absoluut niet levensmoe en genoot nog met volle teugen van de dingen om hem heen.

Actief in vele commissie en besturen waaronder dus ook als secretaris van de Friends of Minga van 2004 – 2011.  Jan heeft op 28 april 2004 het initiatief genomen om de Verenigingstructuur van de Friends om te zetten naar een Stichting Friends of Minga.

Wij herinneren Jan als een betrokken man voor de “zaak in het Minga Hospital”.

Tijdens onze bestuurvergaderingen in Molenbeek overdonderde hij ons soms met vele uitgeprinte documenten waarvan hij vond dat die allemaal moesten worden behandeld. Met humor konden de overige bestuursleden Jan enigszins tegemoet komen, waarbij Jan meestal een zeer gulle lach ten gehore bracht. Die wordt niet licht vergeten.

Op 25 december van 2021 schreef Jan zijn laatste email aan het Bestuur waarin hij schreef:   Verheug me op het samenzijn volgend jaar met alle Friendsleden !

2007 Friendsconferentie in Amersfoort met Jan